Hoe meer ik tijdens mijn reis door Colombia en mijn interviews met koffieboeren over de koffiemarkt te weten kwam, hoe duidelijker werd dat deze heel complex is. Het grootste deel van de keten vindt plaats buiten de invloedssfeer van de consument. En toch wilde ik weten: wat zijn nou de dingen die ik zelf kan doen om het hele proces positief te beïnvloeden? Wist je bijvoorbeeld dat ruim 40% van de Nederlanders gecertificeerde koffie drinkt? Ik was daardoor positief verrast!

In de laatste aflevering van mijn vlogserie over koffie, deel ik 4 simpele tips met je, waarmee jij de koffiemarkt positief kunt beïnvloeden.

Tekst gaat verder na de video.
Vlog: 4 tips: Wat je als consument kunt doen om de koffiemarkt positief te beïnvloeden

Een van mijn dromen voor mijn reis door Colombia was om mijn eigen kopje koffie te volgen tot de bron en te onderzoeken wat het nou uitmaakt als je Fairtrade of biologische koffie koopt. Ik heb er een vierdelige serie van gemaakt. In aflevering 1 kijken we hoe de koffieproductie in Colombia eruitziet (Colombia is na Brazilië en Vietnam de derde koffieproducent ter wereld) en volgen we het proces van plant tot kopje. In de tweede aflevering ging het over Fairtrade en eerlijke koffiehandel. De derde aflevering gaat over duurzaamheid en koffie.

Bezochte plekken in video’s:

  • Finca De Los Angeles / Finca El Chocho in Jardín
  • Finca van koffiemerk ‘Medellín Secret’ nabij Ciudad Bolivar
  • DeLosAndes Cooperativa, koffiebranderij in Jardín
  • DeLosAndes Cooperativa, verkoophal van de coöperatie in Jardín
  • Finca Bella Vista, met Solidaridad, in La Celia

 

= Kom in contact =

Zin om samen de wereld te redden? Of heb je iets anders te melden of te vragen? Vul dan onderstaand formulier in, of stuur me een privé berichtje op Instagram.

"We are the first generation to feel the impact of climate change and the last generation that can do something about it."

- Barack Obama.

Volg me hier