Hoeveel verschil maak je nou écht als je Fairtrade koffie koopt? Krijgt een koffieboer dan wel een eerlijke prijs voor zijn koffie? Dat waren vragen waarmee ik op bezoek ging bij koffieboeren in Colombia in deze aflevering van mijn vlogserie over koffie.

Eerlijke koffiehandel volgens koffieboeren

Eén van mijn dromen voor mijn reis door Colombia was om mijn eigen kopje koffie te volgen tot de bron en te onderzoeken wat het nou uitmaakt als je Fairtrade of biologische koffie koopt. Ik heb er een vierdelige serie van gemaakt. Hieronder aflevering 2, waarin ik koffieboeren spreek over Fairtrade en hoe volgens hen eerlijke koffiehandel eruit zou moeten zien. In aflevering 1 volgden we het proces van de koffieplant tot aan je koffiekopje. In de volgende afleveringen kijken we naar duurzaamheid en koffie, en wat je zelf kunt doen als consument om dit het hele proces positief te beïnvloeden.


Vlog: Koffie van plant tot kopje

Bezochte plekken in video’s:

  • Finca De Los Angeles / Finca El Chocho in Jardín
  • Finca van koffiemerk ‘Medellín Secret’ nabij Ciudad Bolivar
  • DeLosAndes Cooperativa, koffiebranderij in Jardín
  • DeLosAndes Cooperativa, verkoophal van de coöperatie in Jardín
  • Finca Bella Vista, met Solidaridad, in La Celia

 

= Kom in contact =

Zin om samen de wereld te redden? Of heb je iets anders te melden of te vragen? Vul dan onderstaand formulier in, of stuur me een privé berichtje op Instagram.

"We are the first generation to feel the impact of climate change and the last generation that can do something about it."

- Barack Obama.

Volg me hier