Huur mij in als spreker of volg een van mijn workshops!

“Wat kan ik nou beter kopen: die biologische komkommer, verpakt in plastic, of die niet-biologische die zonder verpakking in het schap ligt?”

“Ik wil wel duurzamer leven, maar welke keuzes hebben nou het meeste effect?”

“Ik voel me vaak machteloos; wat kan ik doen om bij te dragen aan een duurzamere planeet?”

“Hoe kan ik over duurzaamheid communiceren op een manier dat ik mensen enthousiast maak om in beweging te komen?”

Wat kan ik voor je doen?

Workshop duurzaam communiceren

Hoe kun je over duurzaamheid communiceren op een manier dat mensen in beweging komen, in plaats van in de weerstand schieten? Tijdens deze workshop van 1 dag gaan we in op klimaatpsychologie, de verschillende doelgroepen die er in de samenleving bestaan op het gebied van duurzaamheid en welke benaderingswijze zij nodig hebben, het uitwerken van jouw groene doelgroep en hoe je met storytellingtechnieken jouw duurzame boodschap kunt overbrengen op een manier dat mensen in beweging komen.

Deze workshop geef ik samen met Jeanine Pothuizen. Jeanine is senior Klimaatcoach bij Klimaatgesprekken en heeft als consultant bij verandertrajecten vele veranderprocessen begeleid.

Lezing De Verborgen Impact

Stel, je staat in de supermarkt en wil een komkommer kopen. De biologische variant is verpakt in plastic en de niet-biologische ligt verpakkingsvrij in het schap. Welke kies je? Na de lezing over De verborgen impact, hoef je jezelf dit soort vragen nooit meer te stellen. Je weet dan precies met welke dagelijkse keuzes je het meeste verschil kunt maken voor een duurzame leefstijl. Je krijgt inzicht in de globale context van onze impact op de planeet en handelingsperspectief om thuis toe te passen.

Sinds september 2018 ben ik gecertificeerd spreker voor De verborgen impact, het boek geschreven door Babette Porcelijn. Inmiddels heb ik de lezing al meer dan 40 keer mogen geven. Als master trainer geef ik nu ook les in de leergang om nieuwe lichtingen sprekers op te leiden.

Workshop De Verborgen Impact

Net als bij de lezing, leer je precies met welke dagelijkse keuzes je het meeste verschil maakt voor een duurzamere planeet. Bij de workshop gaan we nog een stapje verder. We rekenen uit hoeveel planeten we nodig zouden hebben als iedereen zou leven zoals jij. We maken concrete plannetjes voor acties waar jij blij van zou worden om je leven te verduurzamen. En we brengen in kaart waar jouw slagkracht ligt om een positieve bijdrage te leveren in je omgeving. Na de workshop ga je als een duurzame superheld weer naar huis.

Lezing De verborgen impact

“Het was inspirerend, vlot, informatief en interactief. Veel positieve reacties gekregen na afloop. Het is een positief en inspirerend verhaal. Saskia keurt niks af maar jaagt aan om het waar mogelijk een beetje beter te doen.”

Workshop De verborgen impact

“Je staat zo relaxed voor een groep en daarnaast is de stof geweldig. Op een manier met veel humor, relativering en zeker geen ‘preach’ manier, die je vaak ziet als het gaat om dit soort onderwerpen. Bedankt voor een hele inspirerende, praktische toepasbare avond!”

Lezing en workshop De verborgen impact

“De lezing was ontzettend goed bevallen! De workshop van Saskia was ook helemaal vol. Het online netwerk van Saskia helpt ook goed bij het vragen van aandacht voor het event.”

Workshop Duurzaam Communiceren

“Jeanine en Saskia weten hun kennis over klimaatpsychologie en -communicatie helder te delen en zorgen er vol enthousiasme voor dat je je eigen klimaatgesprekken en klimaatheldenverhaal leert vorm te geven. Aanrader!”

Workshop Duurzaam Communiceren

“Het was een super gezellige en inspirerende dag waarbij we omringd met gelijkgestemden konden brainstormen over klimaatcommunicatie. Het levert een vol rugzakje op en goede moed om er verder mee aan de slag te gaan.”

Workshop Duurzaam Communiceren

“Enorm leerzame, concrete workshop voor iedereen die communiceert en met duurzaamheid bezig is. Heldere handvatten voor zowel je persoonlijke als professionele omgeving over hoe je je bericht positief houdt, en zelf ook tot realistische, haalbare doelstellingen hierin houdt.”

Workshop Duurzaam Communiceren

“Super inspirerende workshop waarbij hard en hart werken gecombineerd wordt. Luchtig, met inhoud, én concrete toepassing op jouw vraagstuk.”

Workshop Duurzaam Communiceren

“Ik heb op een toegankelijke manier concrete handvatten gekregen die ik direct kan toepassen.”

Workshop De verborgen impact

“Wat een leuke presentatie! Je vertelt het met zoveel passie en enthousiasme!”

Praktische info

© Demi Koen

Interactie

Al mijn lezingen en workshops zitten vol interactie. Dat doe ik door middel van bijvoorbeeld een quiz, vragen aan het publiek en ik beantwoord graag vragen uit het publiek.

Duur

De lezing over De verborgen impact duurt 45 minuten (deze is zowel in te korten als uit te breiden. In een uur hebben we ruim tijd voor vragen of voor een korte oefening).

De volledige workshop over De verborgen impact duurt 2 uur. Er is dan uitgebreid tijd voor vragen en voor de oefeningen.

De workshop Duurzaam Communiceren duurt een dag en geven we ook in-company.

Tarief

Mijn tarief voor een lezing of workshop over De verborgen impact ligt tussen de €1500 en €2750, afhankelijk van duur, inzet en aanvullende wensen. Ik krijg veel aanvragen om gratis te spreken, maar daar zeg ik helaas bijna altijd ‘nee’ tegen.

De lezing kan ook helemaal ‘Coronaproof’ online als webinar. Dit heb ik inmiddels voor meerdere opdrachtgevers gedaan. Als opdrachtgever word jij hierbij helemaal ontzorgd. Je levert een deelnemerslijst bij mij aan en ik zorg voor de rest. 

 

Het tarief voor een workshop Duurzaam Communiceren van een dag in-company door Jeanine en mij start vanaf € 2.200,-. Neem contact op als je hierover meer informatie wil.

Contact

Laat me weten wat ik voor je kan doen! Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken voor een workshop of lezing.

 

Ik heb samengewerkt met

Interesse? Neem contact op!

Ik heb interesse in (meerdere antwoorden mogelijk)