Tot een paar jaar geleden dacht ik altijd dat ik super milieubewust was. Ik scheurde de vensters uit enveloppen en plette drinkpakken als onderdeel van mijn afvalscheidingsregime. Ik had een gieter staan waarin ik restjes water verzamelde voor de plantjes. En in de supermarkt schoof ik zelfs mijn boodschappen naar de voorkant van de loopband wanneer die leeg was, om zo toch weer 30 cm energieverspilling te kunnen voorkomen. Ik was best wel tevreden met mezelf…

Dit veranderde toen ik in oktober 2016 door Indonesië reisde. Daar zag ik werkelijk overal afval liggen. Langs het spoor van de trein, drijvend in frisse bergbeekjes middenin de jungle. Toen ik terugkwam in het schone Nederland voelde mijn obsessieve afvalscheidingsgedrag zinloos. In diezelfde week werd Trump verkozen tot de volgende president van Amerika en trok ik een blikje documentaires open op Netflix die een gevoel van urgentie bij me wakker maakte. Als ik echt wilde kunnen beweren dat ik milieubewust was, dan moest ik toch alles doen wat ik kon om een verschil te maken voor generaties die nog komen gaan?

Dus besloot ik het roer om te gooien. Ik zegde mijn baan op en besloot me te storten op hoe we klimaatverandering kunnen voorkomen. En dan het liefst door het delen van verhalen van mensen die hier elke dag aan bijdragen. Want, wat je aandacht geeft, dat groeit.

= Kom in contact =

Zin om samen de wereld te redden? Of heb je iets anders te melden of te vragen? Vul dan onderstaand formulier in, of stuur me een privé berichtje op Instagram.

"We are the first generation to feel the impact of climate change and the last generation that can do something about it."

- Barack Obama.

Volg me hier